Bild

30. jun, 2019

Dela den här sidan

2 veckor och har öppnat ögonen

30. jun, 2019

Nu har tjejligan eller Mallgrodorna som de kallas, kärt barn har många namn, hunnit fylla två veckor. De har öppnat ögonen och hör när det händer något. De har börjat kravla runt i sin nya valphage som jag har placerat i mitt stora rum där mitt matbord brukar stå. De sover inne i valplådan på natten men på dagen kan de röra sig i hela valpinhängnaden. Jag har satt dit en rund korg som har lite tak och den var favorit för förra kullen, och verkar bli det för dessa små också. Även mamma Malla gillar att knöla in sig där och mata alla sex i denna lilla korg. 

Jag har även gjort en hage i mitt uterum så morgnar och kvällar kan de vara där en stund och ha det gott. Alltid lite otäckt med nya ställen först, men de vänjer sig fort. Apropå nya ställen. Här på Öland har vi haft otroligt varmt nu i ett par dagar, och det blev så varmt att jag var tvungen att lägga de 6 i en bag och bära ut dem i min trimlokal som är så sval och skön. De blev genast mindre pipiga och piggade på sig rejält under timmarna  i det svala utrymmet som endast hade 24 grader varmt, mot innetemperaturen på nästan 30 grader. Nu hoppas vi på svalar väder snart.

  Det är snart dags att börja ta emot blivande valpköpare för ett första besök där vi får träffas live och tala igenom  hur ett eventuellt hundköp från min kennel kan bli av.  

Text

30. jun, 2019

Nu har valparna hunnit bli en vecka. De är tjocka och nöjda och efter att Malla fick en otäck inflammation i livmodern två dagar efter valpning, och som var en otäck upplelese innan vi fick tag i en veterinärklinik som kunde ta emot oss, så har allt varit lugnt. Malla svarade fort på medicineringen och inget har märkts på de små av detta. 

Jag tittar att de växer till sig och verkar må bra, men rör dem inte så mycket alls ännu. De hör inget och ser inget så de ska ligga och växa till sig tills de år 14 dagar och börjar öppna sina ögon. Malla trivs i mammarollen och vet exakt när de ska matas och tvättas med att kunna kissa och bajsa. Utan mammans omsorg kan de små inte sköta sådant själv ännu. 

Vi sover gott om natten med vid 3 och 5 brukar Malla behöv gå ut och kissa, men det är fort gjort, och sen somanr vi igen. Mallas aptit är strålande och inte en enda natt eller dag har hon varit dålig i magen. 

Nu väntar jag med spänning på hur de ska se ut när de öppnar sina ögon. Att två ska bli skimmel till fårgen syns nu allt mer. Vi hade ett snabbt besök av "farmor" Camilla  och "farfar" Tomas, och det tyckte Malla var så trevligt. Gissa om de gillade att se sin hunds avkommor på riktigt! Pappa Uffe fick sitta i blen då vi är rädda för smittor av alla slag när de 6 är så små ännu.

Bild

30. jun, 2019

Bild

30. jun, 2019