Mattan! Här lär du hunden av och påknappen på ett positivt sätt.
I början belönar du så fort hunden nuddar mattan med nosen eller ett ben. Flytta runt mattan och gör det till en ”Följa Jonnlek” . När hunden gillar det och verkar fatta grejen med mattan, lägger du till Ordet Mattan. Sen väntar du tills hunden sätter sig eller lägger sig på mattan. Belöna genom att kasta belöningen på mattan.

Här visar Malla sin nya färdighet - Välj rätt sak.

Här går det ut på att Malla ska välja rätt föremål jag håller upp av de 3-5 saker som jag lagt i en rad på golvet. Och hon ska ge mig det i handen. Och det kan hon ju! Smarta lilla arbetsvilliga hund.

Lite kvällsträning när det regnar ute.

Burken! I början säger du ingenting, håll bara fram muggen/ burken i noshöjd ca 20 cm från hunden. Så fort hunden nuddar muggen, belöna. Ha inte godis i handen eller i muggen. När hunden blir tryggare ska den sticka in nosen i muggen och stanna där tills du säger bra eller klickar. När hunden kan det lägg till ett ord - Nosen, muggen eller vad som helst. Det ska vara kul. Lycka till.

Senaste kommentaren

11.02 | 07:19

Det står i rasstandarden att rasen ska ge skall/larma vid besökare. Men sen ska den ge sig. Absolut inte vakta och vara otrygg med människor. Mina hundar älskar människor och hundar.

11.02 | 07:16

Det gäller att vänja hunden tidigt vid behandling och att vara trygg på bordet. Man måste bygga en relation med hunden och få den att känna sig trygg. Hunden ska kunna hanteras av alla!

11.02 | 07:11

Tack för det! En bra lagotto passar nog de flesta aktiva människor. De behöver jobba mycket med huvudet och nosen, men också att kunna koppla av.

07.02 | 13:29

Vilken trevlig sida , underbar film på den flygande lagotton. Är lagotton lämplig till en blivande pensionär? Mvh Annika

Dela den här sidan