Skolhunden Malla som måste busa lite ibland!

När Malla var liten hade hon och hennes syskon sådana här tunnlar att leka i och det minns hon är, så hon kommer inte enbart igenom utan hon snurrar, rullar och busar i sin tunnel också.

Läsgrupp med årkskurs 3

Här tränar vi hörläsning och mitt i smeten ligger Soya och Malla. MYS!

Här tränar vi hörläsning och mitt i smeten ligger Soya och Malla. MYS!

Varje vecka tar vi emot två grupper med barn som tränar på att läsförståelse och på att läsa högt. Det tycker hundarna är toppen, och då vandrar de från knä till knä under tiden som barnen läser.

 I början var det lite störande med all uppmärksamhet hundarna väckte då de gick runt bland barnen, men nu när alla vant sig så är det bara mysigt med att hundarna finns runt oss.

Barnen läser och hundarna lyssnar och njuter av sällskapet. Det är bara en sak som inte är  bra, tiden hos hundarna går alltid för fort tycker barnen,  och det tycker hundarna med. 

Malla är en mycket omtyckt liten hund på skolan där vi arbetar. Men barnen måste också lära sig att ta hänsyn till Malla och hur hon vill bli behandlad för att må bra. Malla älskar sitt

Malla är en mycket omtyckt liten hund på skolan där vi arbetar. Men barnen måste också lära sig att ta hänsyn till Malla och hur hon vill bli behandlad för att må bra. Malla älskar sitt "jobb" på skolan.

Malla Terapi- och Skolhund på heltid.

Malla kan hämta och trä på ringar på denna leksak.

Malla kan hämta och trä på ringar på denna leksak.

Nu har det gått snart ett år sedan vi började vår utbildning för att Malla och jag ska kunna arbeta som ett team inom skola, vård och omsorg. Vi har gått vår utbildning på Hundens Hus i Stockholm och nu närmar det sig examen.

Vi har under ett år lagt många timmar att plugga och träna in Terapihundspositioner, lära konster och trick, apportera olika slags föremål och sist men inte minst gjort mer än 60 timmars praktik både inom skola och omsorg.

Här kommer du att kunna se olika saker som Malla kan och gör i sitt arbete som Terapi- och Skolhund.

Senaste kommentaren

11.02 | 07:19

Det står i rasstandarden att rasen ska ge skall/larma vid besökare. Men sen ska den ge sig. Absolut inte vakta och vara otrygg med människor. Mina hundar älskar människor och hundar.

11.02 | 07:16

Det gäller att vänja hunden tidigt vid behandling och att vara trygg på bordet. Man måste bygga en relation med hunden och få den att känna sig trygg. Hunden ska kunna hanteras av alla!

11.02 | 07:11

Tack för det! En bra lagotto passar nog de flesta aktiva människor. De behöver jobba mycket med huvudet och nosen, men också att kunna koppla av.

07.02 | 13:29

Vilken trevlig sida , underbar film på den flygande lagotton. Är lagotton lämplig till en blivande pensionär? Mvh Annika

Dela den här sidan