Nu är hela kullen med B-tikarna röntgade med fina resultat

Så var då alla 6 flickorna i B-kullen höftledsröntgade. 

Först vill jag tacka deras ägare som ställt upp på denna undersökning med sina hundar. 

Jag är mycket glad för deras resutat som ni kan så under Kullar och hälsa.

Nu ser vi fram emot att under våren och sommaren 2021 kunna få plats på BPH för dessa trevliga hundar.

Tore tryffelletare har fått en egen sida

En dyrgrip som vår Tore älskar att leta efter.

En dyrgrip som vår Tore älskar att leta efter.

Läs om hur Tore - Bonebreakers Medatorer arbetar tillsammans med matte Maria Uhle'n  med att leta tryffel där de bor på Gotland. Sidan heter Tore letar tryffel.

Och så här gick det.

En vecka i Danmark lönade sig fint.

Vilken bra lördag det blev! Dockan - Bonebreakers Bambolona tävlade i juniorklass på Dansk Lagottoklubbs utställning i Haverslev. 6 anmälda Lagotto .

Resultat: Excellent, CK, Jun. CERT, CERT och 2 BTK med en fin kritik för domaren Therese Johansson.

Och även förra lördagen tävlade Dockan i juniorklass på klubben for Jagthunde uden Specialklub i Hårlev. 11 anmälda Lagotto. Domare var Gitte Finnich Pedersen med följande resultat och kritik:

Excellent, CK 4BTK

Stort tack till mina fina vänner Martin Nilsson och Mikael Tranholm som tagit hand om Dockan den gångna veckan i Köpenhamn.

Dockan tog en tur till Danmark och det lönades sig fint.

Dockan tog en tur till Danmark och det lönades sig fint.

Dockan på sin första utställning och vinner Bäst i grupp-8 valp

Dockan på sin första utställning och vinner Bäst i grupp-8 valp

Nyheter under 2020

Dockan vilar sig på utställningen innan finalen

Dockan vilar sig på utställningen innan finalen

I år har ju ingenting blivit som vi tänkt oss på grund av Covid19. Inga hundutställningar och väldigt få andra tävlingar också. I februari - lördagen den 22/2 hann i alla fall  jag och Dockan med en tur till Hässleholm och Nordskånska Kennelklubbens årliga Valp- och Veteranutställning.  Det skulle visa sig bli en riktigt lyckad utflykt. Jag körde tidigt på morgonen för att säkert komma fram i tid då det stormade rejält och vi hade 22 mil att åka. Malla fick vara kvar på ön hos min bror och svägerska.

Det var 4 unga lagotto anmälda för domaren Martin Adner och segrade och blev Bäst i Rasen av valparna - BIR blev min Bonebreakers Bambolona. Detta var hennes första utställning och hon skötte sig bra. Lite läskigt att komma in i den stora hallen med skällande hundar och trängsel var det allt, men att sen få komma in i ringen och visa upp sig tyckte hon var väldigt kul. Dockan fick en fantastiskt fin kritik och när vi senare på dagen skulle tävla om de vackraste valparna i grupp 8 som vår ras tillhör, visade det sig att domaren ville ha en viss Docka på förstaplatsen. Dockan blev Bäst i Gruppen och gick därmed vidare till BEST IN SHOW!!! Döm om min förvåning,och mitt i all glädje säger någon att finalen är på söndagen! Eftersom jag är en tävlingsmänniska så var det bara att leta upp ett hotell och stanna till morgondagen.

Vi hamnade på Statt hotell i Hässleholm och det kunde inte blivit bättre. Trevlig personal som tyckte det var så kul att vi kom från hundutställningen och att det hade gått så bra. Nu fick också Dockan träna sig på att bo på hotell för första gången i sitt unga liv, och det gick hur bra som helst. Jag firade med lite gott att äta på rummet och vi somnade tidigt. 

Dagen efter blev det en väldigt lång väntan på att det skulle bli final och vi försökte fördriva tiden på bästa sätt. Fram emot 16.00 tiden blev det så äntligen dags för oss att komma in och tävla mot de 9 andra gruppvinnarna, men där tog det roliga slut. Vi placerades inte bland de 4 vinnarna av BEST IN SHOW, men vad gjorde det, vi hade ju kommit så långt och haft en härlig helg. Jag tror faktiskt att Dockan hade börjat tröttna lite också efter den intensiva helgen, men det gjorde inget, och det var väldigt fina valpar de andra också som vunnit sina grupper.

Nöjda och trötta körde jag de 22 milen åter till ön och med oss hade vi flera fina rosetter och så vann Dockan en fri anmälningsavgift till stora utställningen som är i maj varje år i Hässleholm, och den ska vi utnyttja nästa år om vi kan.

Valphelg med B-kullen lördag den 13 juli

Den 13:e juli var det dags för valpträff med B-kullens valpar som nu hde hunnit bli ett drygt år.  Mer om detta kan ni läsa under Valpträff med B-kullen.

Grattis Teddy och matte Anne till Årets Rallylydnadshund 2019


Årets Rallylydnadslagotto år 2019 är Bonebreakers Sorridére som vid 9 års ålder vann titeln i hård konkurrens tillsammans med sin matte Anne Hellevik, Järfälla. Stort grattis till er.

Senaste kommentaren

11.02 | 07:19

Det står i rasstandarden att rasen ska ge skall/larma vid besökare. Men sen ska den ge sig. Absolut inte vakta och vara otrygg med människor. Mina hundar älskar människor och hundar.

11.02 | 07:16

Det gäller att vänja hunden tidigt vid behandling och att vara trygg på bordet. Man måste bygga en relation med hunden och få den att känna sig trygg. Hunden ska kunna hanteras av alla!

11.02 | 07:11

Tack för det! En bra lagotto passar nog de flesta aktiva människor. De behöver jobba mycket med huvudet och nosen, men också att kunna koppla av.

07.02 | 13:29

Vilken trevlig sida , underbar film på den flygande lagotton. Är lagotton lämplig till en blivande pensionär? Mvh Annika

Dela den här sidan