En sammanfattning av 2016 för oss.

Malla ligger och myser hos en av sina favoritelever.

Malla ligger och myser hos en av sina favoritelever.

Ibland hinner man inte med allt man vill här i livet. Så har det varit för mig och mitt hundliv under större delen av år 2016.  Jag valde att lägga allt fokus på att få min unga duktiga Malla att klara sin examen som Terapi- och Skolhund vid Hundens Hus i Stockholm, och oss som team att bli ett så bra team som möjligt. 

Det var många praktiktimmar som skulle göras både med enskilda personer och med grupper av olika slag. Jag skulle även skriva ett slutarbete som skulle ha Terapi- och Skolhundsperspektiv.

Malla och jag jobbade enormt mycket tillsammans under hela hösten 2015 och våren 2016 och i början av juni gick vi upp för vårat slutprov, och för att ta vår examen.

Malla kunde lätt visa sina fem konster, hon kan faktiskt många fler, och hon gör dem med vem som än frågar henne om hon kan göra dem. Vidare klarar hon lätt att apportera fem olika föremål, allt från en sked, en boll, glasögonfodral m.m till den som säger att hon ska hämta sakerna, och sen lämnar hon dem fint i handen på den hon arbetar med. 

Det som Malla måste träna lite mer på är sitt lugn - att inte vara så glad i första mötet med våra "kunder", egentligen ett lyxproblem när man är en liten levnadsglad lagotto på dryga två år, men nog så viktigt så man inte skrämmer dem man ska jobba med.

Den 3 juni  2016 blev vi  godkända som Terapi- och Skolhundteam, och från och med 15 augusti är Malla anställd på heltid på Sofielundsskolan i Sollentuna, där jag arbetar som resurslärare med den fina möjligheten att ha min arbetskamrat med på skolan varje dag. Naturligtsvis får  Malla inte vara inne på skolan och gå runt. Vi har ett eget specialutrustat rum, med egen ingång, och en massa olika saker som Malla och jag använder i vårt jobb och våra möten med barnen. 

Nu finns en artikel om Malla Skolhund.

Utställningssäsongen 2016 för Bonebreakershundarna

Utställningssäsongen för kennel Bonebreakers har varit fantastisk med tanke på hur få valpar jag förr upp de sista 7 åren.

I dagarna presenterades Svenska lagottoklubbens listor över 2016 års vinstrikaste utställningshundar, uppfödare, veteranvinnare mm och tänk på 3.e plats som Årets Vinstrikaste Lagottouppfödare kommer jag med kennel Bonebreakers. Så roligt!

Martin Nilssons lilla pärla Champion Bonebreakers Campionessa -Elektra placerar sig som 3.a Årets Vinstrikaste utställningstik och i Danmark är Elektra den mest vinstrika lagotton 2016. Tack Martin att du vårdar och visar glada vackra Elektra.

Champion Bonebreakers Tentatore - Tore som ägs av Ann-Christine Åhlberg i Avesta blev Årets Vinstrikaste Veteranhane med sina 11 år och CH Bonebreakers Grandezza 8,5 år och som Tore är morbror åt, blev nr 2 av Årets Vinstrikaste Veterantikar. Grattis till ägaren Lotta Landerstedt, Mora.

Ytterligare två hundar som bidragit till kennelns fina årsbästaplacering är mina egna två tikar CH Bonebreakers Sorellina - Soya och hennes dotter CH Bonebreakers Calza Di Lana - Malla som i år hunnit med att vid 2 års ålder både bli svensk och dansk utställningschampion.

Malla och Elektra har även deltagit i vackra pappa CH Ciscos avelsgrupper ett flertal gånger, och är delaktiga i att pappa Cisco blev Årets Vinstrikaste Avelshane i rasen. Grattis till hans ägare och min vän Annie Ahlberg.

En bra samling rosetter efter några sommartävlingar för Soya och Malla.

En bra samling rosetter efter några sommartävlingar för Soya och Malla.

Senaste kommentaren

11.02 | 07:19

Det står i rasstandarden att rasen ska ge skall/larma vid besökare. Men sen ska den ge sig. Absolut inte vakta och vara otrygg med människor. Mina hundar älskar människor och hundar.

11.02 | 07:16

Det gäller att vänja hunden tidigt vid behandling och att vara trygg på bordet. Man måste bygga en relation med hunden och få den att känna sig trygg. Hunden ska kunna hanteras av alla!

11.02 | 07:11

Tack för det! En bra lagotto passar nog de flesta aktiva människor. De behöver jobba mycket med huvudet och nosen, men också att kunna koppla av.

07.02 | 13:29

Vilken trevlig sida , underbar film på den flygande lagotton. Är lagotton lämplig till en blivande pensionär? Mvh Annika

Dela den här sidan