Här är helga gänget. Längst till vänster pappa Uffe med matte Camilla. Anna-Krin med Luna, Gun med Billie, Eva med Bellina , Ami med Diva, Christian med min Dockan och så jag med mamma Malla.

Här är helga gänget. Längst till vänster pappa Uffe med matte Camilla. Anna-Krin med Luna, Gun med Billie, Eva med Bellina , Ami med Diva, Christian med min Dockan och så jag med mamma Malla.

Valpträff med B-kullen lördag den 13 juli 2020

Den 13:e juli var det dags för valpträff med B-kullens valpar som nu hde hunnit bli ett drygt år. 

Jag hade hyrt Saxnäs Brukshundklubb och alla sex B flickorna med familjer hade meddelat att de kommer.  och så klart hade jag äen bjudit in pappa Uffe med matte och husse. 

Dagen var ordentligt planerad och vi skulle bjuda på lekar, klippvisning, mat och dryck. Som jag såg fram emot detta. Självklart var mamma Malla och dotter Dockan med också. Till min hjälp med alla förberedelser med mat och planering hade jag min vän Susanna Holmlund och så klart var även hennes gamla lagottokille Sixten med.  Och i och med att Sussie var med kunde jag ägna mig helhjärtat åt denna dag tillsammans med mina valpfamiljer och deras pappa och se till att dagen kunde flyta på som jag planerat.

Vid 9.30 började familjerna dyka upp med sina hundar och då sändes de ganska omgående iväg på en tipsrunda med 10 frågor om kennel Bonebreakers och Öland.  När de kom tillbaka vr det dags för gemensam fikapaus ute vid långborden i solen. Bellina och Uffes mattar bidrog till att vi fick härligt fikabröd.

Det var härligt att se jur väl de alla kom överens och hur öppna och glada alla hundarna var i båda människor och de hundar vi hade med under dagen. Sammanlagt var vi 18 personer och 10 hundar som deltog denna dag. Innan vi slutade med fikat var det dags för prisutdelning för tipsrundan. 1:a priset gick till Lunas familj.

Sedan fick alla som villa lite instruktion i hur man ska visa sin hund på utställning, och jag berättade om vad domaren vill se, vad de olika klasserna innebär så som avelsklass och uppfödarklass.  Jag blev förvånad hur duktiga ägarna var att försöka visa upp sina hundar för mig som var dagens låtsasdomare.  Sedan var det dags för dem att pröva på Rallylydnand, och det gick hur bra som helst för dem alla.  Innan vi skulle ta paus för lunch fick pappa Uffe och matte Camilla visa hur man arbetar med sök vid NoseWork. Det var så roligt att se.

Sedan blev det dags för lumch med min och Sussies hemgjorda smörgåstårta, gjord utan recept och till huvuddelen bestående att rökt fårfiol som Susanne hade med sig från en vän med egna får i Stockholm. Smörgåstårtan blev en riktig hit och gjorde stor succe. Oxch det fanns så det räckte och blev över!

Sedan var det dags för lite pälsundervisning, och Luna fick agera modell för en snygg vardagsklippning med sax. Så skönt med hundar som rä vana att hanteras på bordet.

Efter det var det dags för lite konster och trick. Malla visade en del av det hon kan, men även alla andra hundar fick visa vad de kunde och brukade träna på. 

Och som ni vet går tiden alltid fort när man har roligt, och så även denna dag. Efter lunch var Uffe med ägare tvugna att lämna oss.  Men vi som var kvar fikade igen och alla fick sitta och prata om sina hundar och sedan avslutades dagen med en del laglekar som jag hittat på. Det var så härligt att se hur fin kontakt alla ägarna har med sina hundar och att de ställde upp på mina tokiga lekar. Det som blev en aha upplevles för mig var att mina lekar tydligen var lite för enkla för dessa hundar vr duktigare tränade i samspel med sina ägare än jag hade trott.

Och då jag ledde det hela lånade jag ut mina hundar till olika familjemedlemmar som fanns lediga och det gjorde inte mina hundar ett dugg. Är det roligt så är det.

När vi skildes åt efter en heldag med Bonebreakers B-kull var vi alla nöjda och rätt trötta. 

Ett otroligt stort tack till familjerna som kom med sina hundar från Dalsland, Åhus, och 3 familjer reste till Öland från Stockholm.  

Mina valpköpare är de bästa och det som gör mig extra glad är att de håller sina hundar i fina pälsar och tränar dem i olika färdighter som ger hundarna fint självförtroende.

Den här dagen kommer jag att minnas och glädjas åt länge.  Och tack Sussie för alla hjälp både före, efter och under hela dagen.

Sussie i full fart med att komponera och montera smörgåstårtan.
Förmiddagsfika med hela gänget.
Duktiga Diva med matte Ann-Marie samarbetar i rallybanan.
Nova och lillmatte Tilde prövar rally, och det går bra.
Fin kontakt mellan matte Eva och Bellina. De har sedan fortsatt med en rallykurs.
Jag och Malla ska visa konster.
syskonlek och mys hanns också med.
och alla var med och lyssnade och tittade på vad vi med hundarna gjorde.
Sedan var det dags för pappa Uffe med matte Camilla att visa hur man ska arbeta i NoseWork.
Luna fick vara modell under pälstips och klippundervisning.
Systra mi!
Lagen har ställt upp sig för lite tokiga lekar med våra hundar och ägarna.
Uppfödaren i full action med frisering av Luna.
Inte så lätt att få alla flickorna att stå fint samtidigt.
Dagens lunch - hemgjord smörgåstårta med rökt fårfiol.
Hela syskonskaran. Nationaldagskullen.

Hela syskonskaran. Nationaldagskullen.

Och lekarna gick så bra för alla. Tack för att ni bjöd på er själva och ställde upp.

Senaste kommentaren

11.02 | 07:19

Det står i rasstandarden att rasen ska ge skall/larma vid besökare. Men sen ska den ge sig. Absolut inte vakta och vara otrygg med människor. Mina hundar älskar människor och hundar.

11.02 | 07:16

Det gäller att vänja hunden tidigt vid behandling och att vara trygg på bordet. Man måste bygga en relation med hunden och få den att känna sig trygg. Hunden ska kunna hanteras av alla!

11.02 | 07:11

Tack för det! En bra lagotto passar nog de flesta aktiva människor. De behöver jobba mycket med huvudet och nosen, men också att kunna koppla av.

07.02 | 13:29

Vilken trevlig sida , underbar film på den flygande lagotton. Är lagotton lämplig till en blivande pensionär? Mvh Annika

Dela den här sidan