Sex tikvalpar födda på nationaldagen!

30. jun, 2019

På morgonen den 6 juni förstod jag att Mallas valpning hade kommit igång. Nu var det bara att vänta tills förlossningen skulle börja. Malla var lugn och lade sig i den uppblåsbara barnpool jag införskaffat efter att ha läst på nätet om hur bra det skulle vara för dem att valpa i en sådan. Och det var det verkligen.

Klockan 13.05 kom den första valpen ut, och det var en brun och vit tik som var ganska stor. Malla tog gensat hand om den lilla som var full av liv, och sedan kom det nya valpar under hela eftermiddagen i lugn takt. När 5 stycken hade kommit vid 16.30 var Malla lugn och jag och min svägerska som var här och hjälpt mig tordde att det hela var klart. 

Jag var i köket när min svägerska ropade lågt

- Nej jag tror hon krystar igen Karin. Jag tog mig in i sovrummet, och jo då nog krystade Malla igen. Den sista valpen tog en stund att föda fram och när den väl kom ut var den lite slak tyckte jag.  Men Malla började slicka den och se där kom ett pip och den rörde på sig. Trötta och glada satt vi oss och åt lite mat. Och klockan var straxt efter 18.00.

 Kunde det verkligen vara sant att Malla fött 6 stycken tikvalpar!!! Efter att det lugnat ned sig lite var det dags att skicka meddelande till Camilla Karlsson, Uffes ägare och tala om att nu var han verkligen en pappa till sex fina tikvalpar. Gissa om de blev glada i familjen Karlsson.

Natten var lugn och Malla skötte sina små lugnt och fint. På morgonen beslöt jag att göra en extra koll  av de sex i valplådan. Jo då, visst är det sex tikvalpar som ligger där. Tre bruna med lite olika vita tecken. En som troligen blir vit och brun och två skimmelflickor. Vilken lycka. 

Dela den här sidan