Bosse , älskad familjemedlem

Bosse , älskad familjemedlem

Fina Hugo med sin storebror och bästa kompis O’boy.

Fina Hugo med sin storebror och bästa kompis O’boy.

Och hur gick det sen?

Tora som på 6 tävlingar erövrat titlarna RLDN och RLDF.

Tora som på 6 tävlingar erövrat titlarna RLDN och RLDF.

Nu är valparna från Malla och Theos  ( CH Lagottessa Luppolo) kull fyllda två år sen några månader. Jag tänkte uppdatera er lite om hur de lever och har det som vuxna. Flera av dem har varit på utställning och gjort bra ifrån sig, och några jobbar med sina ägare på annat sätt. Det får ni läsa om här. Snart är det dags för dem att ögonlysas. 

Jag börjar med B Meraviglia - Tora.

Tore lever på Lidingö med matte Maggan och hennes familj. I familjen finns också lagottohanen Chippen, 10 år.  Tora är en väldigt söt och glad liten lagotto som älskar att jobba tillsammans med matte Margereta. De tävlar i NoseWork, Rallyldnad och Lydnad. Tora är lyhörd och älskar sin matte över allt annat på jorden, och inte undra på det så mycket kul som de gör tillsammans. Kan en lagotto ha det bättre i sin vardag än massor av sällskap av sin hundkompis Chippen, en matte som erbjuder olika aktiviteter varje dag och en familj som tycker Tora är det sötaste och mysigaste som finns. Och jag som uppfödare kan inte vara annat än nöjd. Från början var Tora såld med bibehållen avelsrätt, men då hon röntgades med B-C så blev hon bara Margaretas och kommer inte att ha några valpar.

Sen kommer B Marmellata - Mella

Hon lämnades tillbaka till mig vid dryga 8 månaders ålder då hon inte passade in i sin familj. Mella som vi kallar henne, bor numer hos min syster med familj i Bromma, och är en otroligt glad och pigg liten lagotto som älskar allt och alla. Speciellt tycker hon om att vara med barnbarnen som ofta är på besök hos min syster. Mella älskar att springa långt med husse och ska i vår springa Hundlöpet tillsammans med sin husse och s ska hon gå på utställning. Vi brukar säga att det är någon mening med allt som sker. Så känns det verkligen i Mellas fall. Min syster säger att det är den bästa hund de haft i familjen. Mella bor hos vänner när familjen reser ibland och det fungerar hur bra som helst. Röntgad med B-C och kommer inte att ha några valpar.

Och så har vi B Mediatore - Tore

Tore såldes till Maria på Gotland då hennes gamla lagotto skulle gå i pension från sitt tryffelletande. Jo då det blev en riktigt duktig ersättare i Tore. Han letar tryffel med glatt humör, och lärde sig väldigt snabbt vad matte ville att han skulle söka efter. Tryfflen säljs sedan vidare till en del finkrogar. Dessutom är Tore en ovanligt vacker lagottohane som presterat väldigt bra på de få utställningar han deltagit på under 2019. I år är han över två år, det som krävs för att han ska kunna vinna sitt sista certifikat och bli svensk utställningschampion.  Jag hoppas kunna locka Tore och matte till fastlandet under våren. Tore är röntgad och läg inte bra på sin röntgenbild och fick resultat B-C, men han kommer eventuellt att röntgas om under 2020.

Och B Maritozzo då?

Han kallas för Hugo och lever ett mycket bra liv i Järna med matte Marie och husse samt katterna Busan och Grållan och så bästa vännen O`Boy, en stor och ståtlig schäferhane på 6 år. Hugo får långa härliga promenader i skogarna med matte och kompisen O`Boy nästan varje dag. De går kurser ibland och matte håller efter Hugos päls så bra. Hugo har också deltagit på utställning med fint reslutat, och vi hoppas han kommer med igen under våren. Hugo är röntgad med B-C på höfterna.

B Maggiolino - Bosse

Bosse såldes till Småland där han lever i en familj som älskar honom och säger att han älskar allt och alla. Han får beröm när han är hos sin hundfrisör för hur han uppför sig, och han lever med en gammal dvärg schnauzerhane som han numer har lärt sig att man inte gör som man vill med. Bosse brukar vara med på kontoret i familjens reseföretag, och gillar när det kommer besökare.  Han är inte röntgad på höfterna än.

 

Och här är fina Tore

Och här är fina Tore

Glada Mella som bor hos min syster i Bromma.

Glada Mella som bor hos min syster i Bromma.

Senaste kommentaren

11.02 | 07:19

Det står i rasstandarden att rasen ska ge skall/larma vid besökare. Men sen ska den ge sig. Absolut inte vakta och vara otrygg med människor. Mina hundar älskar människor och hundar.

11.02 | 07:16

Det gäller att vänja hunden tidigt vid behandling och att vara trygg på bordet. Man måste bygga en relation med hunden och få den att känna sig trygg. Hunden ska kunna hanteras av alla!

11.02 | 07:11

Tack för det! En bra lagotto passar nog de flesta aktiva människor. De behöver jobba mycket med huvudet och nosen, men också att kunna koppla av.

07.02 | 13:29

Vilken trevlig sida , underbar film på den flygande lagotton. Är lagotton lämplig till en blivande pensionär? Mvh Annika

Dela den här sidan