Varför får du inget svar på din fråga i min gästbok?

Just nu har jag svårigheter att kunna svara på de frågor ni ställer om pälsar och skär till klippmaskiner i min gästbok. Har du frågor om lagottopälsan och dess skötsel får du gärna mejla mig på : karin.bonebreakers@gmail.com så lovar jag att svara dig.

Vänligen

Karin

Systrarna som trivs så fint ihop i Dalslands vackra skogar. Luna och Dockan april 2021. Foto: Anna-Karin Rådé’n.

Systrarna som trivs så fint ihop i Dalslands vackra skogar. Luna och Dockan april 2021. Foto: Anna-Karin Rådé’n.

Mer om mig och mina hundar hos Bonebreakers

Valpar snart 5 veckor gamla. kull född 2014

Valpar snart 5 veckor gamla. kull född 2014

Hemma hos mig på kennel Bonebreakers föder jag upp en kull lagottovalpar när tid finns i mitt liv. Det är alltid noga planerat, genomtänkt och efterlängtat. De 8 veckorna valparna är hos mig är mitt liv helt inplanerat efter de små valparna.

När valparna föds bor de först i en valplåda i ca 3 veckor intill min säng i sovrummet. Där tillbringar så klart mamman det mesta av sin tid. och även jag finns intill mest hela tiden.

När de blir rörligare och mer utvecklade flyttas de ut i mitt vardagsrum/kök och får en stor hage med mysiga bäddar, tyghus och massor av leksaker av olika slag. Och så klart platser att kissa och bajsa på.

Deras mamma kan komma och gå hos dem som hon vill. Är det inte för kallt eller blött får de komma ut i friska luften när de blir stora nog. Jag har också ett inglasat uterum där de får vara i början av sin "utetid" för att vänja sig vid allt nytt.  

När valparna säljs brukar jag säga att man köper inte bara en valp och går härifrån. Nej, man köper ett " kit" som innebär kontinuerlig kontakt med mig,  hjälp med pälsvård, tips om hur hunden ska fostras samt allt annat som man kan behöva som ny hundägare. Jag skapar alltid en egen Messengergrupp för varje kull, där jag och valpköparna kan ha kontakt. Och det brukar bli så bra för oss alla. Tips, råd och fina bilder flödar i dessa grupper.

Sedan vill jag gärna att de hundar som jag säljer ska ställas ut någon gång. Det är min möjlighet som uppfödare att visa vad jag avlar fram på mina hundar och vad Bonebreakers presterar inom rasen. Jag ställer upp med all den hjälp en ny valpägare kan behöva, från anmälan till frisering, träning och uppvisning. 

Jag vill också att mina sålda hundar ska ögonlysas, höftledsröntgas och göra BPH (beteende, peronlighet på hund ) - en mentalbeskrivning, för att visa vad hundar från min kennel står för. Men detta göra vid olika åldrar och jag meddelar när och hur det behöver göras.

 Jag väljer mina blivande ägare till Bonebreakershundar lika väl som de väljer att köpa en ny familjemedlem från kennel Bonebreakers.

Känner du att er familj skulle vilja ha en hund att arbeta med, kanske visa på utställning samt ha som en riktigt trygg och glad kompis, är du välkommen att höra av dig.Skriv ett mejl och berätta om er familj och varför ni vill köpa en Bonebreakers så hör jag av mig. Lovar aldrig bort en valp till någon jag inte träffat. 

Kullen som är planerad till våren 2022 är redan fulltecknad då det tyvärr bara blev en valp kvar ur Mallas kull som föddes på midsommardagen 2021.

Jag lägger ingen större tid på att välja valpköpare, göra kölistor eller ta emot besök för att träffa mina hundar innan parning är genomförd, och jag vet att tiken är dräktig.

Det var min fina och framgångsrika Våfflan - Multivinnare Cobby´s Cirena och hennes avkommor som blev starten till kennel Bonebreakers fina framgångar under de 14 första åren av 2000-talet. Jag hann med att bli Årets Vinstrikaste lagottouppfödare under hela 7 år. Våfflan blev vinstrikaste  lagotto under flera år liksom vinstrikaste veteran och avelstik. Hon blev mor till 13 avkommer varav 11 blev champions med många olika titlar. Ett rekord i rasen som håller än.

Flera av mina tidigare valpköpare från det att jag startade med uppfödning av rasen i början på 2000-talet har idag egna framgångsrika kennlar.

 Kennel Quintinus, Kennel Tufflaz, Kennel Labbjoys, Kennel LaGottis och Kennel Lagottessa har alla startat med hundar från min fina tik Cobby Cirenas linjer. Det känns väldigt roligt.

Glada Malla älskar livet på landet!

Glada Malla älskar livet på landet!

Malla när hon arbetade som skolhund i Sollentuna, så älskad och uppskattad. Här stöd vid matematik som ska göras.

Malla när hon arbetade som skolhund i Sollentuna, så älskad och uppskattad. Här stöd vid matematik som ska göras.

Kennels största framgång av egen uppfödning.
Vilken bragd! 2017 kunde inte ha börjat bättre.
Martin med sin fina CH Bonebreakers Campionessa - Elektra vann Bäst i Rasen, Bäst i Grupp 8 och slutade som Best In Show -3  för domaren Reneé Willes, av ca 4270 anmälda hundar på My Dog i Göteborg den 7 januari. Jag är så stolt och tacksam för hur fint ekipage de är tillsammans.

Kennels största framgång av egen uppfödning.
Vilken bragd! 2017 kunde inte ha börjat bättre.
Martin med sin fina CH Bonebreakers Campionessa - Elektra vann Bäst i Rasen, Bäst i Grupp 8 och slutade som Best In Show -3 för domaren Reneé Willes, av ca 4270 anmälda hundar på My Dog i Göteborg den 7 januari. Jag är så stolt och tacksam för hur fint ekipage de är tillsammans.

Nu är Malla vuxen, och under sommaren 2016  hann hon med att bli Svensk och Dansk Utställningschampion på 1 månad.

Nu är Malla vuxen, och under sommaren 2016 hann hon med att bli Svensk och Dansk Utställningschampion på 1 månad.

Med vänlig hälsning

Karin Lindahl

Kommentarer

Lena Ullman

17.04.2020 09:46

Hej Karin! Blir så varm i hjärtat när jag ser Dina fina hundar. Har själv haft hund i 35 år.
Saknar så en ny Livskamrat. Är en glad och frisk pensionär, som promenerar mycket. Bor i Kalmar.

sonja Dahlgren

20.11.2017 10:48

Trevlig hemsida Karin

Senaste kommentaren

11.02 | 07:19

Det står i rasstandarden att rasen ska ge skall/larma vid besökare. Men sen ska den ge sig. Absolut inte vakta och vara otrygg med människor. Mina hundar älskar människor och hundar.

11.02 | 07:16

Det gäller att vänja hunden tidigt vid behandling och att vara trygg på bordet. Man måste bygga en relation med hunden och få den att känna sig trygg. Hunden ska kunna hanteras av alla!

11.02 | 07:11

Tack för det! En bra lagotto passar nog de flesta aktiva människor. De behöver jobba mycket med huvudet och nosen, men också att kunna koppla av.

07.02 | 13:29

Vilken trevlig sida , underbar film på den flygande lagotton. Är lagotton lämplig till en blivande pensionär? Mvh Annika

Dela den här sidan